1. Hjem
  2. Norges beste fotballklubb – på panting

https://www.fotball.no/klubb-og-leder/2022/her-er-klubbvinnerne-i-pantedugnaden/

(30. november) Norske fotballklubber har konkurrert i et halvt år om å vinne Pantedugnaden, en nasjonal pantekonkurranse. Nå er vinnerne kåret.

Pantedugnaden er en årlig konkurranse der norske fotballklubber konkurrerer om å pante mest flasker. Konkurransen setter fokus på at det for alle klubber – både små og store – ligger et inntektspotensial i å øke innsamling av pant, til glede for både miljø og klubbkasser: Det betyr mindre plast på avveie, og mer penger i kassa til klubbene som er med.

– Pantedugnaden inspirerer klubbene til å få ekstra inntekter på en bærekraftig måte. Konseptet er en klar vinn-vinn: Penger i klubbkassa, samtidig som vi hjelper miljøet. Årets konkurranse har bidratt til reelt økte inntekter rundt i klubbene, det er vi glade for å se, sier Tom Fodstad, leder salg og forretningsutvikling i Norges Fotballforbund (NFF), og legger til at dugnaden gjennomføres i samarbeid med Coca-Cola.

 

Pantet «best» og pantet «mest»

Nå er vinnerne av Pantedugnaden 2022 kåret – både den som har pantet «best» (det vil si mest per medlem), og den som har pantet «mest» (totalt). Og de befinner seg på hver sin side av landet.

– Vi er glade for å fortelle at Røst IL i Nordland er kåret til Norges beste klubb på panting. Dette er resultatet av en imponerende, målrettet innsats for å øke panteinntektene gjennom to dedikerte årlige aktiviteter, sier Jonas Olsson, sponsoransvarlig hos Coca-Cola Europacific Partners Norge, og fortsetter:

– I tillegg har fjorårets vinner, Øyer-Tretten fra Innlandet, også i år gjort en kjempeinnsats ved å jobbe målrettet med å ha boder som er tilrettelagt for å levere pant rundt om på de store hyttefeltene i området. Slik har de igjen klart å bli klubben som har samlet inn mest totalt, sier Olsson.

– Både Røst IL og Øyer-Tretten har på en imponerende måte vist hvordan norske klubber kan øke sine inntekter ved å identifisere pantemulighetene som finnes i deres lokale områder, avslutter Jonas Olsson.

 

Glade vinnere

De to klubbene er glade for å stå igjen som vinnere av Pantedugnaden 2022:

– Et par ganger i året får vi folk til å sette ut pant som vi kommer rundt og henter. Det gir gode penger i kassa, og så blir jo premien fra Coca-Cola en ekstra bonus. Dette betyr veldig mye for en liten klubb som oss, sier Arnhild Adolfsen, leder for Røst IL.

– Premien på 15 000 kroner kommer veldig godt med som en bonus, men økonomisk sett så er jo pengene vi tjener på selve Pantedugnaden det aller viktigste. Og – kanskje aller viktigst i den store sammenhengen – den jobben vi bidrar med for miljøet, sier Jan-Erik Fossheim, daglig leder i Øyer-Tretten.

  • For mer informasjon, vennligst kontakt

 Om Pantedugnaden 2022

Pantedugnaden 2022 har løpt over et halvt år, fra vår til høst. All pant telles gjennom pantedugnaden (ikke bare plastflasker, eller flasker fra Coca-Cola). Klubben som samler mest pant i løpet av perioden per medlem vinner kategorien «Pantet best». Vinneren av denne kategorien får 30 000 kroner i premie av Coca-Cola. Klubben som samler mest pant i løpet av perioden vinner kategorien «Pantet mest». Ved siden av pantebeløpet, gir Coca-Cola en premie på 15 000 kroner.

Både små og store klubber har dermed mulighet til å vinne gode pengepremier (i tillegg til økte inntekter fra pant) – og heder og ære som Norges beste panteklubb.

Det er Infinitum som informerer om hvor mye de enkelte klubbene har pantet. 

 

I 2021 var det Øyer-Tretten og Skeid som var vinnere av pantedugnaden, les mer om det her.