1. Hjem
  2. Årets viktigste arrangement

       Para World Championship (WCH) 8.-23. Januar 2022

Meld deg på som klubbfunksjonær, les mere om betingelser og om mesterskapet under.

 Jesper Saltvik Pedersen..jpg

          Bilde av: Jesper Saltvik Pedersen, sitski-utøver.

 

Januar 2022 gjester vi verdens beste Para alpinister i Hafjell, teknisk arrangør er Hafjell-Kvitfjell Alpint AS i samarbeid med Øyer-Tretten IF og lokale klubber. Verdensmesterskapet er første gang skiskyting, langrenn, snowboard og alpint går sammen og arrangerer et felles VM. ØTI er mest involvert i alpint denne gangen, men det er opptil hver enkelt klubb funksjonær og bestemme hvor man ønsker å bidra. Viktig at man registrerer seg med klubbtilhørighet, for at din innsats går moderklubben til gode.

 

 

- Generell informasjon til frivillige: Invitasjon til dugnadsarbeid.pdf

- Mere informasjon om World para snowsports championships: HER

 

Øyer-Tretten IF er en arrangementsklubb, dette er naturlig i forhold til alle fasiliteter vi har til rådighet i klubben, i regionen og med de naturlige forutsetninger vi har med vår beliggenhet i Norge. ØTI-Hovedstyret mener det er viktig at klubben støtter oppunder større arrangement i regionen. Dette har vi god erfaring med, f. eks: Ungdoms OL 2016. Dette gir oss arrangementserfaring, vi støtter opp om idrettsfamilien, og det bidrar til inntekter i «klubbkassa».

I tillegg tar vi et samfunnsansvar ved å engasjere oss i større arrangement som er viktig for Øyer og næringslivet i regionen og i dette tilfelle utvikling av Hafjell som destinasjon – Dette vil igjen være positivt for idrettsforeningen og våre samarbeidspartnere.

I perioden 8.-23. januar konkurrerer verdens 100 beste para alpinister i utfor, Super-G, Super-kombinasjon, Slalåm, Storslalåm og Parallell Slalåm i Hafjell. Para alpinister konkurrerer i 3 ulike klasser: Synshemning, Stående og sittende.

 

Hva tilbyr arrangør til klubbfunksjonærer:

Øyer-Tretten IF har forpliktet seg til å stille med bemanning til Para VM. Arrangør tilbyr gunstige godtgjørelser for klubb og funksjonærer:

  • Arrangør betaler 500 kr til klubb for hver dugnadsvakt under Para VM perioden. Dette er 300 kr mindre enn i fjor. I gjengjeld vil vi ha gleden av å kunne benytte vårt nye «klubbhus» i Hafjell i hverdagen og til våre arrangementer. Bygget står ferdig desember 2021. Klubbtilskuddet er begrenset i antall klubbfunksjonærer pr dag slik at vi må melde oss på tidlig.

 

  • Arrangør tilbyr gratisheiskort for de som kan stille totalt 9 dager (6 dager Para-VM  + 3 dager rigg eller klubbarrangement). Som funksjonær kan du også være med 6 dager og kjøpe rabattert heiskort for 1 500 kr (4 dager Para-VM  + 2 dager rigg eller klubbarrangement). Det er en begrensning på antall, så det lønner seg å være tidlig ute for å være sikret kort før sesongen.

 

  • Arrangør tilbyr funksjonærbekledning av merket Craft til de som er med i gjennomføringsperioden i minimum 4 dager.

 

  • Arrangør vil også komme med andre gunstige goder fra våre samarbeidspartnere i forkant av mesterskapet. Det vil også være god opplæring i din rolle, for at du skal føle deg trygg og klar til å utfylle den oppgaven du er satt til på en tilfredsstillende måte og i trå med arrangementets målsettinger.

 

  • Arrangøren har god funksjonærservice under mesterskapet med mat og drikke og sosiale møteplasser.

 

Vi organiserer dugnadene via funksjonærsystemet Rubic. Para WCH blir i 2022 en viktig inntektskilde for ØTI sine undergrupper og evt. lag.

 

Link til påmelding her: https://www.lillehammer2021.com/bli-frivillig/#registerdeg

Trykk på seksjon, f. eks: Bakke/løype eller ulike service funksjoner for å få opp dager og melde seg på. Velg ØTI-undergruppe du vil støtte og skriv evt. hvilket lag du tilhører i kommentarfeltet.

 

Meld dere på via Rubic Link. Det er satt tak på antall vakter pr dag innenfor hver Seksjon: bakke/løype, portdommer, Rigg og annet. Blir det fult velg en annen dag som passer.

Ser at det kan være vanskelig å få funksjonærer til ukedagene i renn perioden, men det kan hende arbeidsgiver kan gi dere mulighet til å være med i arbeidstiden. For eksempel en halv dag fra 0700-1200 (de som er ansatt i kommunen har i hvert fall den muligheten). Vi har rennstart kl. 11:00 hver dag under fartsdisiplinene som gjør at vi blir ferdig i godtid før kl. 13, hvis været er på vår side. 

Heiskort får du når du møter opp til dugnad. Det blir mat på alle dugnadsvakter unntatt kveldsvakter i riggeperioden. God informasjon vil bli gitt før hver dugnadsvakt via SMS/e-post gjennom Rubic Arrangørsystem.

Jeg håper dere synes det kan være gøy å være med å arrangere Para WCH 2022 i Hafjell.

På vegne av Hovedstyret og alle undergruppene håper jeg alle som bidrar får med seg gode opplevelser og erfaringer som funksjonær/publikum under verdensmesterskapet.

 

Sportslig hilsen

Jan-Erik Fossheim, daglig leder

Øyer-Tretten Idrettsforening

e-post: janerik@trettenhallen.no

mobil: +47 92426488