1. Hjem
  2. ØTI takker Øyer-Tretten Lions Klubb

lions 4.jpg logo.png

Kommentar: Jan-Erik og Tor mottar støtte fra Fredrik Getz og Bjørn Tollefsrud fra Øyer-Tretten Lions Klubb.

 

I forbindelse med byggestartsmarkering av nytt klubbhus på Øyer ip, overrakte Øyer-Tretten Lions Klubb penger til ny hjertestarter som er montert på ytterveggen på klubbhuset. ØTI takker for støtten på 6000 kr fra Lions Klubben.

Hjertestarteren er av typen Dfi Sign Life, som er en helutomatisk hjertestarter. DVS: Når du åpner dekslet på hjertestarteren starter den å snakke med deg, og man trenger ikke å trykke på en knapp for å gi "sjokk". Hjertestarteren er satt inn i et plombertskap med LED-lys, varme og alarm for å være tilgjengelig hele døgnet.  

 

Oppfordrer alle til å laste ned appen: Hjelp 113 bruk den til å varsle nødetater også finner du nærmeste hjertestarter på kartet i appen.

 

20190919_134343.jpg

Viktig:

1. Ring 113 (får du kontinuelig hjelp av fagfolk)

2. Se om personen puster

3. Start hjerte og lungeredning (30 x 2)

4. AED koble på hjertestarter elektroder på personen

 

Først i situasjon bruk: SOUT:

S - SIKRE området

O - OVERSIKT 

U - VARSLE 113 hvem, hvor, hva?

T - TILTAK deligere arb. oppgaver. Hjerte og lungeredning, hente hjertestarter, sikre området, møte ambulansepersonell og lignende.

20190919_134407.jpgPlassering på ytterveggen på eksisterende klubbhus.

Ved bruk av hjertestarter på personer med hjertestans innen 3 minutter fra hjertestans er det 75 % sjanse for å overleve, etter dette synker sjansen for å overleve med 10 % pr minutt. Hjerte og lungeredning øker sjansen for å overleve uten varige skader. Med hjerte og lungeredning klarer man å tilføre oksygen til hjernen som er det kritiske for å holde personen i live og for å ungå hjerneskader. 

 

På Stav Idrettsplass bruker vi hjertestarteren som henger på yttervegg på Hippodromen.