1. Hjem
  2. Arnfinn Skinlo
  3. ØTI Damer vant

Brottum-kampen.jpg

Brøttum forsøker seg i angrep, men slet med å komme forbi ØTI-forsvaret. Her ser vi i blått (f.h.)
Hege Kvande Moen og Camilla Stenersen. Videre skimter vi i forsvarsrekka Synne Svarstad Hanslien og Henriette Plukkerud.

ØTI Damer vant

I andre serieomgang tok ØTI Damer sin første seier i årets 4. divisjon

Seier 8-2 over Brøttum ble sluttresultatet i kampen som ble spilt på kunstgraset på Øyer idrettsplass 12. mai.
- Jentene gikk ut på banen og turte å spille sitt spill. Når vi gjør det, så kan vi spille temmelig bra og det gjorde vi i dag. Enkelte ganger bød vi rett og slett opp til festfotball, sier trener Kurt Ove Bråthen etter kampen.
- Der gledelig at flere og flere av spillerne får opp blikket ute på banen. Nå spilles de riktige ballene i rom, og vi får til pasningsspill som gjør at vi greier å holde ballen i laget, sier Bråthen.

Målrik kamp
Kampen ble målrik og Lisa Roverud Rusten utmerket seg ved å score fem av dem. Roverud Rusten er rask og var ikke lett å stoppe for Brøttum-forsvaret.
- Lagets kaptein Lisas prestasjoner taler for seg seg, og det er en kaptein verdig. Hun er overalt der det trengs, sier Bråthen.
De tre øvrige ØTI-målene i kampen ble satt av Gina Bråthen (2) og Camilla Stenersen (1).
- Hele laget gjorde en kjempejobb og det er bare å glede seg til fortsettelsen, sier trener Kurt Ove Bråthen.


Imponerende keeper-comeback
ØTI Damer har for tiden bare en fast keeper – nemlig solide Fatma Ibrahim. 

- Hun uttrykte bekymring for hvordan det skulle gå i kampen da hun var forhindret fra å stille opp, fordi hun er i en fasteperiode, men det løste seg veldig bra, sier Kurt Bråthen.
For inn kom nemlig Marit Solli som ikke har spilt en kamp i mål på mange år – og storspilte.
Det var tydelig at hun fortsatte hadde tidligere tiders keepertreninger og kamper i blodet.

Lag i utvikling
- Det går hele tiden framover med laget og alle spillerne har lagt ned en kjempejobb. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier trener Bråthen som føyer til at det likevel er mye å jobbe med for laget.

I alle fall var det stor framgang å spore sammenlignet med serieåpningen mot Dombås/Lesja der det ble tap 1-8.

- I den kampen startet vi med skuldrene godt over øra. Vi turte ikke å kjempe til oss ballen og prøve på vårt spill. Vi ble stående litt for mye med lua i hånda og vente på hva som skjedde…
- Det ble ikke så mye bedre av at vi tidlig i kampen fikk et par enkle mål mot oss, sier Bråthen som mener resultatet ikke var helt betegnende for kampen.
- Vi brente flere gode store målsjanser, sier Bråthen.

Seriefavoritter
Dombås/Lesja viste seg å være et lag som var flinke til å spille ball og som i kampen mot ØTI var først på, i de fleste situasjoner. I fjorårets 4. divisjon endte Dombås/Lesja på tredjeplass med like mange poeng som Brumunddal 2 som tok andreplassen. Lom vant serien – men takket nei til opprykk på grunn av lengre reiseavstander i 3. divisjon.

Lom og Dombås/Lesja er ut fra fjorårets resultater antatt å være seriefavoritter i årets 4. divisjon. Etter to omganger ligger Øyer/Tretten Damer på fjerdeplass av sju lag i serien.