1. Hjem
  2. Arnfinn Skinlo
  3. ØTIs kvinnelag godt i gang

ØTIs ferske A-lag for kvinner er i gang med treningene

Damelaggaus.jpg

ØTI spilte en thriller av en åttendelsfinale mot Oppegård IL. 
Camilla Stenersen scorer vinnermålet i siste sekund og ØTI 
vinner 3-2. Bildet er fra kampen i Gausdal Arena.

 

I helga deltok deler av laget i 19-årsklassen i Lillehammer Cup.

Flere av spilleren som er født 2000-2002 deltok i Lillehammer Cup som er landets største helgeturnering i innendørsfotball. 19-årsklassene har tradisjonelt bydd på meget sterke lag fra flere av junioravdelingene til kvinnelagene i toppserien og i 1. divisjon.
For at alle skal få noenlunde jevn motstand var klassen derfor i år delt opp i to nivåer. ØTI fant det riktig å stille i nivå to. De fikk en utbytterik helg med flere spennende kamper. ØTI tapte kun mot ett lag gjennom hele turneringen. Det var Oppdal. I innledende pulje ble det tap 2-0. Deretter hadde ØTI-jentene en fin turnering, og etter fem kamper var ØTI-jentene klare for kvartfinalen. Der var Oppdal igjen motstander og da ble det en smell for ØTI-jentene med tap 6-0.
19-åringene med lagleder Carina Plukkerud styrte seg selv gjennom helga – men A-lagstrener for kvinnene, Kurt Ove Bråten så noen av helgas kamper.

Fornøyd trener

- Det jeg er kjempefornøyd med i helga er innsatsen og hvordan jentene har jaget hverandre til å yte maksimalt når de står på banen. Vi har en del å gå på når det gjelder spilleforståelse og forståelse av riktig bevegelse på banen. Vi har også utfordringer med å holde roen med ballen når vi først har den. Det var for all del en del bra i helga også, men som trener kan jeg jo ikke bli helt fornøyd, men innsatsen varmer et trener- og fotballhjerte, sier Kurt Bråten.

ØTIs kvinnejuniorer var preget av skader i sesongen som var. Et par-tre spillere som har vært langtidsskadd er i ferd med å komme tilbake. Stallen er også utvidet med flere nye seniorspillere.

Intensiverte treninger

- Spillergruppa holder på å bli sunn og frisk nå. Med det så mener jeg at det er bra å få inn en del nytt blod. Treningene har intensivert seg med de nyankomne og det er veldig bra. Noen av dem er vant til å spille seniorfotball og innehar noen kvaliteter som gjør at spillet går hurtigere. Dette er veldig bra for de jentene som kommer fra J-17 for da blir de også vant til et høyere spilletempo og tøffere dueller før sesongen starter, sier Kurt Bråten.

- Jeg tror dette kan bli en morsom sesong som vi nok må se på som en sesong der vi skal lære å spille «voksenfotball». Den aktive stallen i dag ser ut til å besta av 17 spillere pluss at det er to spillere som kommer i løpet av sesongen. Vi ser opp og fram!

ØTI stilte med flere aldersbestemte lag i helgas turnering. Felles for alle var topp innsats og god representasjon av ØTI.
På hjemmesiden til Lillehammer Cup kan du se resultatene