1. Hjem
  2. Arnfinn Skinlo
  3. Hekneby gir seg som A-lagstrener

Håvard Hekneby gir seg som A-lagstrener

 Haavard.JPG

Håvard Hekneby intervjues av GDs Jørn Dissen etter et oppgjør mot 
Ringebu-Fåvang i GD-ligaen. Kampen endte med tre poeng til ØTI.  Foto: GD-TV

 

Håvard Hekneby legger fotballskoene på hylla og skal nå vie tiden til familien.

Det har blitt litt for få timer i døgnet for mannen som har brukt opptil 30 timer i uka på fotballen både for senior- og juniorlag i ØTI. Gjennom årene har han også figurert i verv som leder og nestleder for seniorfotballen.

-Årene med fotball i ØTI har vært en glede, sier Håvard Hekneby.
Han har de åtte siste årene vært spillende trener for A-laget. Opp gjennom årene har det vært mye moro helt fra aldersbestemte klasser, som da han ble kretsmester etter at ØTI slo Kongsvinger i kretsmesterfinale. 

Legger opp...kanskje

Om Håvard har satt fotballskoene på hylla, så er det slett ikke sikkert de blir stående i ro så veldig lenge.

- Vel…jeg har tenkt å spille fotball fortsatt, men det blir ikke flere tanker rundt det før i januar, sier Hekneby.

For nå trenger han tiden til å restituere en sliten kropp som har drevet med fotball nonstop siden han var seks år gammel. De siste årene har han blant annet opplevd brudd i foten, avrevne muskelfester, lyskebrokk og tendenser til hjerteproblemer. Men Hekneby dveler ikke ved det. For han har også opplevde mye glede på grasmatta. Gjennom de siste åtte årene har han scoret over 130 mål for A-laget i Øyer-Tretten Idrettsforening.

- Jeg husker spesielt årene 2012-2013 og 2016 som bortimot magiske år med ØTI. Vi rykket opp to ganger. Og vi har aldri rykket ned mens jeg har vært med, sier Hekneby som skryter av medspillerne han har hatt underveis.

Takker medspillere

- Jeg må få takke alle spillerne for noen herlige år. Vi har vist at Øyer-Tretten Idrettsforening også kan ha et godt A-lag. Hovedfokuset har vi greid å leve opp til, nemlig gode holdninger og en innstilling som går på å være gode lagspillere, sier Hekneby.

Første gang tretlingen Hekneby akslet på seg ØTI-drakta for A-laget, var som 16-åring.

Med A-laget ble det opprykk under trener Erland Sandviks ledelse.

I tillegg til ØTI og Ringebu Fåvang Fotballklubb har Hekneby også spilt for Faaberg og Follebu i 3. og 4. divisjon. Hekneby har i yngre år også vært innom Strømsgodset og trent.

To trofaste medhjelpere for Håvard Hekneby i Øyer-Tretten Idrettsforening har vært Øyvind «Abbe» Abrahamsen og Jan Erik Fossheim som har trådt til på treningsfeltet de gangene Hekneby var forhindret.

Abbe skryter i et intervju med GD av trener Øyvind Hekneby.

Abrahamsen forteller treningskulturen Håvard Hekneby innførte er hovedårsaken til at han fortsatt er aktiv.

Seriøst lag

Selv om ØTI har spilt i lavere divisjoner så har klubben snust på det «profesjonelle livet». Med Hekneby har det vært sju turer til Kypros og en til Malaga. Der har det vært seriøst opplegg med to daglige treninger og gjennomtenkt oppkjøring til sesongstart.

Nå går Håvard Hekneby en rolig fotballvinter i møte. Han skal sammen med fem andre utgjøre trenergruppa for Gutter 2010.

- For min egen del skal det bli godt med en pause som spiller. Jeg skal bruke tiden til god og riktig opptrening etter skader jeg sliter med. Så får vi se…om det går så bra at jeg får spille mer fotball, sier Håvard Hekneby.