1. Hjem
  2. Thomas Skjellhaugen
  3. Sesongens første poengtap for G15
Målskudd.jpg
28. mai. G15 med sesongens første poengtap, mot Vallset.             Foto: Pixabay

G15 med sesongens første poengtap

 Etter ei lang, fin Troll-cup helg, der mange av G15 spillerne var dommere, så mønstret vi troppen for å møte Vallset i sesongens femte seriekamp.

 Vallset var som oss, ubeseiret i årets sesong. Vi visste at vi ville få tøff motstand mot Hedmarkingene, som er et av de beste lagene i denne avdelingen.

 Håvard var fortsatt ute med skade, etter smellen på Biri. Vegard, Lars og Mohammad var heller ikke med av ulike årsaker.

Første omgang

Hele omgangen var jevnspilt. Mye av spillet besto av dueller, harde taklinger og midtbane krig. Uten at noen av lagene klarte å skape all verdens farligheter for motstanderen.

Vår største sjanse kom etter en corner fra høyresiden. Jonas B. Aas slår en flott corner på hodet til Joakim, som dessverre setter hodestøtet til side for mål.

Vallset skaper heller ikke all verdens farligheter for oss. Vi står godt defensivt og Vebjørn styrer forsvarslinja med stå hånd, slik at de grønn kledde Hedmarkingene får noen offside avblåsninger mot seg. Vi klarer også å holde kort avstand mellom lagdelene og har god kontroll på mellomrommet.

I omgangens siste spilleminutt så glipper det litt for oss. Vi taper et par avgjørende dueller på høyresiden og Vallset får spilt spissen igjennom alene med vår keeper.

Spissen avslutter med en flott lobb over Sigurd F. og kampens første scoring er et faktum.

Vi gjorde en meget bra 1 omgang når det gjelder innsats, tempo og duellstyrke. Vi lå kompakte og flott når Vallset hadde ballen og nektet dem rom å angripe i. Herlig å se mot så god motstand.

I pausepraten ble vi enige om å fortsette den gode innsatsen, men prøve å skape litt mere fremover på bana for å komme til gode avslutningsmuligheter.

Andre omgang

Sigurd Ø. tar plass mellom stengene. Fredrik og Sigurd F. som er de andre keeperne våre, skulle måle krefter ute på banen i blå drakt.

Vallset presser oss bakover i starten av omgangen, og duellene kommer nærmere vårt eget mål.

 Etter seks minutter

Vallset kjemper til seg en corner. Laget har mange storvokste spillere som i løpet av kampen har vist at de vinner de fleste hodeduellene i kampen.

Det skjedde også på denne corneren. Ballen blir slått inn i felter og en grønnkledde Hedmarking er først på ballen, og med et presist hodestøt står det nå 2-0.

 11 minutter

Igjen kommer Vallset gutta seg høyt oppover i bana. Et innlegg fra venstre treffer igjen et Vallset hode og ballen går i en høy bue over Sigurd Ø. og i mål til 3-0.

Etter denne scoringa ser vi at gutta mister litt piffen, men vi på sidelinja maner de til å få opp humøret og innsatsen.

Og gutta løfter seg utover i omgangen. Vi vinner flere dueller og kommer oss høyere i bana. Vallset har faktisk ikke flere målsjanser etter dette.

Vi får et par frispark i gode posisjoner uten å utnytte det.

Vi får et par tre cornere som vi ikke får noe ut av og vår største sjanse er når Ammar blir spilt igjennom alene med keeper, han kommer flott ut og avsluttninga treffer keeper og går til side for mål.

 Kampen ender 3-0 til Vallset.

Synes ikke Vallset var tre mål bedre enn oss i denne kampen, men de vinner på fysikken og hodestyrke. At vi var det eneste laget i denne kampen som fikk gult kort, er for meg en gåte.

Selv om dommeren la lista veldig høyt i denne kampen så var vel ikke alle avgjørelser like konsekvente.

Dette var god læring for oss, der vi ser hva som må til mot fysiske lag.

Gutta imponerer med ståpåviljen og strukturen i laget. Dette skal vi bygge videre på.

Tusen takk for kampen alle sammen.

Kamptroppene ser du her