1. Hjem
  2. Arnfinn Skinlo
  3. ØTI J17 best i andre omgang

football-2042585_1920.jpg

ØTI J17 - Søndre Land J17 1. div. avd. 01  13.05.2018   Foto: Pixbay


ØTI J17 best i andre omgang

ØTI J17-spillerne ville vise hva de duger til tross mange skader
og sykdom i laget. Tross tap 1-3 så var det ØTI som «vant» andreomgangen 1-0.

Søndre Land viste god innsats og tok initiativet i første omgang. Like fullt var forsvarsrekka til ØTI med kaptein Mathilde Hage i midten ikke så lett å forsere. 20 minutter ut førsteomgang brast likevel festningsmuren og dermed 0-1 til Søndre Land.

Øyer-Tretten og litt Gausdal

ØTI J17 har ikke store spillerstallen å gå på. Flere er ute med langtidsskader og sykdom preget i tillegg troppen i dag. Medspillere og supportere er veldig takknemlig for at Lina Engen og Dina Bjerke fra Gausdal er en del av ØTI-troppen. Lina med kampvilje og godt blikk lar seg ikke stoppe av et småkranglete kne. Dina hadde flere herlige involveringer i forsvaret der motstanderne elegant ble vendt bort.

Videre må også denne gangen nevnes de unge hospitantene som kom ØTIs J17-lag til unnsetning.

J15-spillerne Emma Ringen, Emina Tiro og Tuva Hage har fått spilt på seg trygghet og begynnende rutine også når det gjelder J17-kamper. Veldig bra!

I dag var det nok en yngre debutant på laget, nemlig Sofie Sortland, som spilte sin første J17-kamp. Det gjennomførte hun med bravur!

Det var herlig å se ferdighetene, innsatsviljen og motet til de unge hospitantene.

- Det var morsomt å se Sofie Sortland sin debut og hvordan resten av J15-spillerne løste sine oppgaver fullkomment på J17-laget, sier en fornøyd trener Arild Johnsen.

Søndre Land fikk inn to litt heldige mål før omgangen var over og gikk til pause med ledelse 0-3.

ØTI ville bevise

I pausen var jentene enige om at det de viste de første 45 minuttene ikke var slik de ville framstå, uansett skader og sykdom i laget. Det ville de bevise i andre omgang.

- For en trener å få slik respons i pausen når de ligger under 0-3 gjør dette til en herlig gjeng å være en del av, sier trener Arild Johnsen.

Lagfølelsen og offervilje viste seg også ved at spiller Hannah Kleiven som startet dagen febersyk dro fra tilskuerplass og hjem for å hente drakt og fotballsko. Tross fraråding fra laglederapparat og foreldre – her skulle det spilles!

Andreomgangen viste et ØTI-lag som begynte å få dreis på spillet og Søndre Land spaknet. Midtveis i omgangen hadde Anita Thorvaldsen et herlig innlegg fra høyresiden. Inne i 16-metersfeltet gikk Fatma Ibrahim til værs med kjempespenst for å heade, men ballen ble likevel litt for høy. Ballen daler ned i bakre del av feltet. Der stuper Gina Bråten fram og stanger ballen inn til redusering 1-3.

Kampens høydepunkt

Søndre Land var ikke uten sjanser i andre omgang. Ved et tilfelle skapte det kampens høydepunkt ved en keeperredning av Hedda Furulund. På et hardt, høyt skudd gjør hun et tigersprang og får med en hånd fistet ballen opp i tverrliggeren. Ett sekund etter er hun oppe igjen og får kastet seg over returen, rett foran beina på en spiller fra Søndre Land. Imponerende.

Kampen ebber ut til 1-3 og dermed var ØTI det eneste laget som scoret i andre omgang. Laget beviste at de kan prestere tross svekket spillerstall.

- Jeg er imponert over positiviteten i spillergruppa tross i at sesongen er preget av skader og sykdom, sier trener Arild Johnsen.

ØTIs J17-lag har i flere ganger denne sesongen blitt satt opp med med dommer og linjemenn på sine kamper. Det tyder på at kretsen finner ØTI J17-kampene som gode arenaer for å trene dommere og linjemenn.   

- At våre kamper velges som utviklingsarena for dommerne er til jentenes fortjeneste og det er jeg stolt av, sier ØTI J17-trener Arild Johnsen.

I flere av seniordivisjonene, blant annet i GD-ligaen (6.divisjon avd. 01) spilles kampene med én dommer.

 Her kan du se lagenes spillertropper